Britse patjepeër laat carbon hoerensloep bouwen

Kon er nog meer koolstofvezel op deze Aventador LP750-4 Superveloce? Nee, dat kon niet. Maar het is een product uit de Mansory-stal, dus we hadden niets anders verwacht.

De naam is Stunt. James Stunt. Deze Brit is wellicht het bekendst als schoonzoon van Bernie Ecclestone (in het dagelijks leven doet hij dochterlief Petra en samen zijn ze de trotse ouders van een mooi bundeltje pixels), auto-afficionado's kennen hem als beste klant van carbon-tuner Mansory. 

In onderstaande video zie je de vloot van de kunstminnende Stunt uitrukken voor een schilderijtje. Hieruit wordt meteen zijn voorliefde voor vanity plates, zwart carbon en Mansory duidelijk. Range Rovers, Phantom Conquistadors, Lamborghini's, Bentley's, bodyguards, alles.

Diezelfde Stunt (tevens eigenaar van de eerste Aventador SV Roadster in Engeland) heeft nu door zijn hofleverancier Mansory een Aventador J.S. Edition laten maken, op basis van de extreme LP750-4 Superveloce (door Lamborghini gecapt op 600 exemplaren). Deze is opgevoerd naar 830 pk en 750 Nm (was 690 Nm) waardoor de Lambo nu de 100 aantikt in 2,7s. 0-200 gaat in 8,4 tellen en de 300 wordt vanaf stilstand in 23,4 s bereikt, zes hele tienden rapper dan een SV zonder al deze upgrades.

Ecclestone trouwde natuurlijk geen arme sloeber (voor zijn looks zal ze het niet gedaan hebben): Stunts vader Geoffrey staat aan het hoofd van een media-imperium, en het vermogen van de kleine James wordt in de miljarden geschat. Hij heeft 20 Mansory's in zijn garage staan, deze one-off paste er ook nog wel bij. 

De foto's van de 50 kg lichtere extreme Aventador (de standaardversie brak op de Nürburgring Nordschleife door de magische 7-minutengrens) zijn geschoten op de oprit van Stunts bescheiden stulpje in Londen. En daar blijft hij ook, de auto is volgende week helaas niet in Genève te zien, zo antwoordde Mansory ons desgevraagd.