VIDEO. De eerste testsessie van Max Verstappen

F1-fans der lage landen, ontwaakt! Het Formule 1-seizoen is geopend en alle teams komen deze week teams tezamen in Barcelona voor een reeks testdagen. Ook Toro Rosso, werkgever van Max Verstappen, schopt herrie.

Gisteren dook teamgenoot Carlos Sainz het asfalt op, vandaag was de testbolide - die overigens volgende week maandag pas gepresenteerd wordt, vandaar het gebrek aan sponsorstickers - in handen van Max. Het grootste Nederlandse racetalent sinds Theo Pijper rekent dit F1-seizoen op een jaar oude krachtbron van Ferrari. Of dat genoeg is om Max op het ereschavot te krijgen is nog maar de vraag. "Meer vermogen kan zomaar zes oorzaken opleveren waardoor de balans uit de auto gaat. Bijvoorbeeld door het zwaartepunt van de motor of door accessoires zoals radiatoren die de motor moeten koelen. Als die anders zijn dan in de vorige auto heeft dat gevolgen voor de buitenkant van de auto en dus ook voor aerodynamica.” aldus Jan Lammers in Metro. Kan geen kwaad, even de verwachtingen rond 'DE NIEUWE CRUIJFF' temperen. Laat hem eerst maar eens meters maken in de nieuwe stier.

Die eerste meters ziet u hieronder.

Na 35 ronden ging de Toro Rosso-testbolide stuk. Oorzaak nog onbekend. Na een uur kon hij z'n sessie vervolgen, om uiteindelijk op 59 ronden uit te komen. Max vat de dag samen met een "tevreden".