Audi S4 Avant: vluchtauto-hit in wording

Massa's ruimte, 354 pk, ruime beschikbaarheid, en een veel anoniemer uiterlijk dan de RS4. We snappen niet waarom onze getinte makkers uit West niet vaker een S4 'lenen' voor een plofkraak of OV.

Audi heeft haar S4 Avant aan de wereld getoond. Zonder badges en op ingetogen velgen is het een vrij anonieme station, maar de kenner onderscheidt hem van de massa door de zilverkleurige spiegelkappen, vier uitlaatpijpjes, en grotere koelopeningen.

De 3.0 TFSI V6 in de nieuwe generatie S4 verruilde zijn supercharger voor een turbo, een steeg in vermogen naar 354 pk en 500 Nm (was 333 pk en 440 Nm). De 0-100 acceleratie van de quattro-Audi is in slechts 4,7 seconden gepiept, en de teller stopt pas bij een begrensde 250, mits je je rechtervoet op de bodem houdt en je niet hoeft te bekommeren om achtervolgende motoragenten. Meer dan genoeg gang om met 3 sahbi's en een paar geldcassettes snel de plaat te poetsen dus.

Audi lanceerde afgelopen september al de S4 Sedan, maar de Avant bewaarden ze voor Genève. De S4 Avant ligt 23 mm lager dan een A4, en staat standaard op 18 inch lichtmetaal. Desgewenst is 19" ook beschikbaar. Dankzij allerlei vernuftige trucjes zoals freewheeling (ontkoppeling van de motor voor uitrollen) is het verbruik op papier gedaald tot 7,4 liter per 100 km, maar wie consequent 1 op 15 rijdt met zijn S4 krijgt van ons een medaille. En daarna een scheldkannonade en een paar patsen.

Het internationale Audi-communiqué vermeldt een vanafprijs van 61.150 euro voor de 1.675 kg zware S4, maar don't get your hopes up (tenzij je in België woont). Een Nederlandse prijs moet nog bepaald worden.