Mep Jeremy Clarkson kost 125.000 euro

Je frustraties fysiek afreageren op je collega's kan een duur grapje zijn. Jeremy Clarkson weet er alles van. De klap die hij uitdeelde aan zijn producent Oisin Tymon kostte hem al zijn baan, nu gevolgd door een riante schadevergoeding.

Sinds het incident een eeuwigheid geleden heeft de koning der autoprogramma's al vaker zijn excuses aangeboden dan een Duitse autobouwer met sjoemelsoftware. Nu is bekend dat Clarkson ook nog eens diep in de portemonnee moet tasten. De powerrrmaniak betaalt het slachtoffer een schadevergoeding van 100.000 Britse pond (126.000 euro en een beetje).

Dat meldt de immer brave BBC in een artikel waarbij Jezza nogmaals diep door het stof gaat. "Ik wil nogmaals mijn excuses aanbieden voor het incident en de betreurenswaardige nasleep", zo luidt zijn verklaring. "Ik wil herhalen dat niets van dit alles op geen enkele manier zijn schuld was."

Met de uitgesproken en financiële excuses achter de rug kan de Orangutan zich eindelijk weer concentreren op de dingen die er toe doen. Jeremy zit met Hammond en Captain Slow midden in de opnames van het eerste seizoen van hun nieuwe autoshow bij Amazon. Iets waar hij het getuige de bovenstaande tweet ongetwijfeld erg zwaar mee heeft op dat palmstrand. Het drietal is eerder al gesignaleerd met het hypercartrio McLaren P1, Porsche 918 en Ferrari LaFerrari, dus aan gave auto's geen gebrek. Het seizoen van twaalf afleveringen zal dit najaar te zien zijn en dan zal duidelijk worden of de club zich ook staande weet te houden buiten de BBC (spoiler alert: ja, dat kunnen ze).