Here we go! Verstappen ramt derde tijd

Hoezee! Hang die Nederlandse driekleur maar uit, zing het Wilhelmus uit volle borst en smeer die oranje schmink dubbeldik op. We hebben weer een Nederlandse succesje te pakken.

Aangezien het Nederlands elftal zich al niet kan kwalificeren voor de bedrijfssportdag, hebben we al onze nationale hoop op Max Verstappen gezet. De Nederlander zit met zijn nieuwe Toro Rosso vol in de eerste testweek voor het aankomende Formule 1-seizoen. Eerder deze week leek het nog niet heel goed te gaan, maar vanmorgen wist de rappe in Monaco wonende Nederbelg de derde tijd neer te zetten.

Nu kunnen we natuurlijk gaan relativeren en zeggen dat slechts tien coureurs een tijd hebben genoteerd en veel teams vooral lange runs doen om betrouwbaarheid te testen in plaats van een zo snel mogelijke rondetijd op het bord te krijgen. Maar dat gaan we gewoon niet doen. Verstappen staat derde en dat is een duidelijk signaal dat er een wereldkampioenschap voor hem in het verschiet ligt. Hij is tenslotte de beste Nederlandse coureur sinds Carel Godin de Beaufort, dus het kan niet mislukken.

Tijdens de rest van de testdag concentreert ook Verstappen zich niet meer op snelle rondetijden. Hij gaat een volledige raceafstand rijden om zoveel mogelijk data te verzamelen. Dan zit het testen er voor deze week op, maar volgende week gaat het werk weer verder. Dan zal het Circuit de Catalunya bij Barcelona vanaf dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart weer beschikbaar zijn voor de vele testkilometers van de teams.