Als Coldplay maar geen zeiknummer over deze S4 Avant maakt

Normaalgesproken val je met een S4 niet erg op, maar vertel dat deze met geelzucht behepte power-Audi maar eens. Het ding heeft een gele alles: gele lak, gele stiksels, gele velge...nee, dat niet. Maar veel geel.

Vorig jaar lanceerde Audi de eerste S4 van de nieuwe generatie, in de vorm van een sedan (of limousine, zoals Audi 'm zelf noemt). De Avant bewaarden ze nog even om in Genève ook nog een lekkere knaller te hebben, so here goes.

De nieuwe S4 is 75 kg lichter ten opzichte van zijn voorganger, en een niet-onaanzienlijk deel van de gewichtsbesparing is bij de motor behaald. Het blok weegt nu 172 kg (was 186 kg), en in de nieuwe 3.0 TFSI V6 kreeg een turbo tussen de cilinderbanken (de zogeheten 'hete turbo'), wat een compactere bouw garandeert. Voorheen nam een supercharger de drukvulling nog op zich.

Ook al daalde het gewicht, het vermogen deed dit niet: 354 pk en 500 Nm wordt er uit het blok getrokken, afhankelijk van de uitvoering (de Avant is viezerder) stoot je  170/175 gr CO2 uit. Terzijde: voordat Audi zijn S4/5 downsizede van een V8 naar een V6 leverde deze ook al even 354 pk. In feite zijn we weer terug bij af, maar dan met minder cilinders en meer koppel.

U wilt per sé handkarren in uw S4? Dikke pech. Auwdi vindt manuele transmissies in de S4 stom, en weigert deze dus te leveren. Dit in tegenstelling tot de aankomende TT-RS overigens, die klanten zijn kennelijk iets meer van de manuele Spielerei. 0 tot 100 gaat met de S4 in 4,7/4,9 s, cijfers die u kunt verifiëren op de slicke virtual cockpit. 

De S4 heeft een freewheel-functie tussen 55 en 160 km/u, waarbij de motor wordt uitgeschakeld zodra je je voet volledig van het gas haalt. Het voordeel hiervan is dat er geheel niet meer op de motor wordt geremd, dus je verliest minder snel snelheid. Omdat de V6 in zijn geheel wordt uitgeschakeld heb je ook niet het verbruik van een stationair draaiende motor. Scheelt je weer een litertje brandstof als je het een uur volhoudt. Winst!

Audi biedt optioneel een sportdiff achter (2,2 kg lichter dan de voorganger), en je kunt je telefoon inductieladen via nfc. Andere optionele extra's om uw S4 richting de euroton te speccen zijn onder andere een HUD en matrix led koplampen. 

Hongerig? In de zomer van 2016 staat de S4 bij dealer.