Dit soort auto-interieurs kan Google binnenkort ook maken

Of ze het ook zó luxueus gaan doen is een tweede, maar de zoekgigant die zich al geruime tijd in de autogame aan het roeren is, is sinds deze week professionals met verstand van auto-interieurs aan het werven.

Google - of beter gezegd: Alphabet - zit overal met zijn vingers in, dus ook in de auto's. Het Amerikaanse conglomeraat heeft grootse plannen voor persoonlijke mobiliteit, en test al jaren met zelfrijdende systemen in Priussen en Lexussen (snobs maken hier graag Priii en Lexii van). Ook stuurde het recent een koddig wagentje zonder stuur en pedalen op een afgesloten terrein het asfalt op. Over de ambities om 'iets' te doen in de autowereld hoeven we ons dus niet te vergissen.

De projectleiders lieten meermalen weten voor een productiemodel waarschijnlijk met een autofabrikant samen te werken (zo eigenwijs als bij Apple zijn ze er kennelijk niet), maar eigen kennis opdoen is altijd goed. Daarom werd er vorige week een vacature online geslingerd voor een Automotive Interiors Engineering Lead, in gewoon Nederlands: iemand die een mooi auto-interieur in elkaar kan timmeren.

Aangezien het Google is, is het motto: aim high. Daarom moet de kandidaat minimaal 15 jaar aan ervaring en een berg overige vaardigheden meenemen. Degene die de baan krijgt gaat aan de slag in Mountain View, Californië en komt in dienst van de geheimzinnige X-divisie.

Zo opulent als de Rolls-Royce uit de kopfoto zal het eindproduct niet worden, de focus ligt in de basis meer op ergonomie en het algeheel laten kloppen van de materialen. Maar een interieurupgrade als in de Aston Martin Cygnet of MINI Inspired by Goodwood is niet onmogelijk, op termijn. Maar eerst moeten ze maar eens een goed werkende auto in elkaar sleutelen.