Dealers willen graag meer terugroepacties

FCA (Fiat, Chrysler, Alfa) waarschuwt zijn dealers dat ze niet moeten hopen op nog meer terugroepacties. Als dealers nu bijbouwen omdat ze in de toekomst ook veel werk verwachten, creëren ze een bubbel die onherroepelijk zal barsten.

Het is een publiek geheim dat autodealers gek zijn op een goede terugroepactie. Het is niet dat ze aan de reparatie enorm veel verdienen (ze krijgen een vastgesteld bedrag van hun huismerk), maar het levert ze wel weer wat kostbaar face-to-face klantcontact op. En zeker manlief is stiekem altijd op zoek naar een nieuwe auto, inclusief de juiste excuusjes om zijn gewenste aankoop aan vrouwlief te verantwoorden. Daar kan de dealer bij helpen: contact en advies kunnen lucratief zijn om lekker wat modellen weg te zetten.

Ondertussen is zelfs het reparatiewerk in deze tijden van waardeloze autoverkopen een welkome bron van inkomsten. En de FCA-dealer had wat dat betreft geen slecht jaar: het concern riep in 2015 11,6 miljoen auto's terug. Dit is echter een bubbel die dealers niet moet aansporen om uit te breiden. Ook al hebben ze momenteel veel werk, ze moeten zich goed realiseren dat de vloed van werk tijdelijk is. Daarop hamert de top van FCA.

Vertaald staat hier: luister dealers, we hebben jullie wat extra geld toegestopt, maar nu is het mooi geweest. We gaan nu niet meer voor ieder wissewasje miljoenen auto's in jullie fuik laten lopen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd778bcdb88', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });