Ford bedient luxisten: Vignale ALL the things!

Het begon ooit met een Mondeo, en toen hoorden we lange tijd helemaal niets meer. Maar 'pats!', Ford trekt hier in Genève even een blik aan Vignale-modellen open! We zien een Kuga, Edge, S-Max, én Mondeo de revue passeren.

Ford heeft besloten de halve Salon van Genève in het teken van zijn meest luxueze Vignale-trim te zetten. Morgen vindt u op de beursvloer alleen maar Vignale-nieuws, de rest (bijvoorbeeld de dikke Fiesta ST200) staat pas woensdag op de vloer.

En dit mag ook wel, na een introductie van het Vignale-concept op de IAA van Frankfurt in 2013 werd het anno 2016 hoog tijd door te pakken met de grootse plannen. Mocht u denken, 'hee, die naam komt me bekend voor, maar was dat niet iets Italiaans?', dan heeft u gelijk. Alfredo Vignale was een carrosseriebouwer die vooral Fiatjes ombouwde, maar Alfredo ging failliet en Ford heeft de rechten, dus ha. 

Met alleen een auto wat sjieker ankleden red je het niet als je hoog mikt, en dus wordt Vignale niet alleen een toptrim, maar vooral een beleving. Zo biedt Ford Concierge and Travel Services, naar evenementen als de Chelsea Flower Show, of voor mensen met een penis de Monaco Grand Prix. *luistert aandachtig*

Daarnaast krijg je vanuit de Ford Store een Vignale Relationship Manager aangewezen, die gezellig met u het contact onderhoudt, en als u het hem/haar lief vraagt misschien ook wel de katten komt voeren als u een paar weekjes in Thailand zit. In de stores zitten Vignale Lounges om uw espresso te slurpen, en waaruit het voetvolk geweerd wordt. Zo heurt het.

Ook werd er een blik aan Ford Vignale Ambassadors opengetrokken, met namen waar wij nog nooit van gehoord hebben, maar wij zijn dan ook zo modebewust als een deurmat. Wellicht dat u wel gehoord hebt van Joe Casely-Hayford OBE en Charlie Casely-Hayford of Kai Petermann?

Dan de auto's zelf: we beginnen met de Kuga, sowieso een splinternieuw model, dat pas een week geleden op het Mobile World Congress (Barcelona) gepresenteerd werd. Deze krijgt eveneens een Vignale-jas, met mooi beklede stoelen. Helaas is het nog wel een concept, dus bestellen kan je 'm niet. Ford, you tease you... 

De S-Max Vignale is wel direct te bestellen, de vijfdeurs Mondeo komt in 2017. De S-Max wordt getoond in de kleur Vignale Milano Grigio, voor de Edge werd een bruin kleurtje gekozen, Vignale Ametista Scura. Als u daar niet jippig van wordt...

We gaan op een Christelijker tijdstip bij Ford checken wat een S-Max Vignale moet gaan kosten. De prijs van de Egde wordt later dit jaar bekend gemaakt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd784ad3472', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });