Porsche's puurste is anorexia RS

We zagen de foto's al en nu is de Porsche 911R ook officieel los. Daardoor weten we nu dat dit kanon 500 pk, een handbak en achterwielaandrijving heeft. Geil!

Porsche spreekt over een racewagen voor op de weg en de specificaties onderstrepen dit. Er is ingezet op gewichtsbesparing en Sonja Bakkeren heeft resultaat gehad. Met 1.370 kilo is het de lichtste 911 die momenteel te krijgen is en weegt hij zelfs minder dan de GT3 RS. Dit komt onder meer door carbonfiber in de kofferklep en spatborden, maar ook door het dak dat nu van magnesium is gemaakt.

Voor de aandrijving ligt de bekende atmosferische 4.0 boxermotor uit de 911 GT3 RS achterin. Deze levert hier 500 pk en 460 Nm en hierdoor knalt de Duitser in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid (altijd handig op de autobahn) ligt op 323 km/u.

Aangezien het hier om een gewild gelimiteerd model gaat, heeft Porsche hem voor extra winst volgehangen met opties. Zo zijn onder meer een mechanisch sperdifferentieel achter en achterasbesturing standaard aanwezig. Uiteraard prijken er enorme keramische remschijven achter de velgen, want snel tot stilstand komen mag ook wat kosten.

Porsche bouwt 991 exemplaren (creatieve verwijzing naar het modelnummer hoor marketingmensjes, echt heel knap) van deze ultieme 911. Volgens het persbericht is hij vanaf nu te bestellen, maar ga er maar vanuit dat trouwe Porsche-klanten hun order al maanden geleden hebben ingediend. In Duitsland gaat de auto 189.544 euro kosten, waarmee hij slechts acht ruggen duurder is dan een GT3 RS.