Dit is Verstappens racewapen voor 2016

De Toro Rosso van Max Verstappen heeft eindelijk kleur gekregen. Dit is het Ferrari-aangedreven kanon dat de Nederlander komend seizoen naar de punten moet brengen.

In de tweede week van de F1-testsessie in Barcelona heeft Toro Rosso eindelijk wat stickers op de auto gegooid en is de bolide dan ook echt gepresenteerd. De grootste verrassing is het feit dat er naast Red Bull verder nauwelijks andere sponsoren op de auto staan. De livery bestaat vooral uit het bekende blauw en de grote stier die in voorgaande seizoenen ook al de Toro Rosso sierden.

De racewagen heeft voor de tweede testweek de nodige updates gekregen. Doordat een deal over het gebruik van Ferrari-motoren in plaats van de Renault-krachtbronnen lang op zich liet wachten, konden de knappe koppen van het team pas laat beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Vandaar dat veel details nu nog worden gladgestreken. Vorige week hebben Max en teamgenoot Carlos Sainz vooral veel kilometers gemaakt om data te verzamelen en de betrouwbaarheid te testen. Mogelijk is er deze week meer tijd om de limieten van de nieuwe stier op te zoeken.