Kijken we hier naar de meest suave supercar van 2016?

Gumpert is deaud, leve Apollo (niet te verwarren met de Indiase bandenboer die Vredestein overnam). Naast een opgepoetste ApolloN presenteert het door investeerders uit Hong Kong gereanimeerde merk een nieuwe concept. Inderdaad: deze Arrow.

Deze Arrow moeten we vooral zien als aanvulling voor op de stand, om ook iets echt nieuws te tonen. De term 'concept' druipt er af, en dus kan Apollo met droge ogen stellen dat de 4.0 V8 twin-turbo (wederom van Audi) 1.000 pk en 1.000 Nm levert. Ze hadden ook 1.800 pk kunnen zeggen, maar een rond getal was kennelijk beter.

Het hart van de Pijl wordt gevormd door een chroom-mobdyleen spaceframe en een koolstofvezel passagiercel. Het totale gewicht moet zo gedrukt worden tot 1.300 kg.

Het oude Gumpert ging helaas op de fles, maar het was zeker een serieuze supercarmaker. De Apollo (waar F1-coureur en part-time glazenprikker Adrian Sutil zijn rondjes mee reed) deed met zijn 800 pk een rondje Nordschleife in de lage 7-minuten, en was daarmee al veel serieuzer te nemen dan allerlei fabrikantjes die vooral grote claims maken maar nooit iets laten zien.

Roland Gumpert is een oud Audi-medewerker, die het helaas in eerste instantie niet zelfstandig redde, maar hij is wel opnieuw verbonden aan het Apollo-project. In wat voor vorm precies, dat is niet bekend, maar iedereen verdient een tweede kans. Ook gecrashte automerken.