Houd dochters binnen: Nederland koopt 20 Lambo-SUV's

Via via is ons ter ore gekomen dat Lamborghini in Nederland twintig modellen van zijn nieuwste Urus (mv: Uri) heeft weten weg te zetten. Wij zijn benieuwd wat dat met de prijs van cocaïne gaat doen.

Wat een kost een gram Colombiaans marcheerpoeder? Dat is afhankelijk van de kwaliteit. Zuiver spul is in Nederland niet te krijgen tenzij je hoog in de georganiseerde misdaad zit. Laten we zeggen dat redelijke kwaliteit een eurootje of vijftig per gram doet. (In de commentsectie is plek om te vertellen hoe goed uw connecties wel niet zijn.) Het is het duivels lastig te bepalen wat de kwaliteit van het spul is en of u niet te veel betaalt. Tot nu. Want Lamborghini maakt met één auto de volledige opleiding scheikunde overbodig. U heeft geen chemicus meer nodig om de puurheid van uw drugs te testen.

Er is geen betere manier om uit te vinden of drugs onzuiver en dus te duur zijn, dan door het gadeslaan van een Lamborghini Urus onder de reet van de drugs kingpin. In dat geval blijft er namelijk veel aan de strijkstok hangen, want kennelijk wordt er veel versneden om de marge tussen in- en verkoop een beetje op te rekken. En je hebt redelijk wat marge nodig om een Lamborghini te kunnen rijden. De minimaal twintig Uri die Nederland binnenkort telt, die euhm...laten we het zo zeggen: misschien moet u dochterlief niet toestaan om mee te rijden. 

Genoeg over drugs [dus hier geen flauw LSD-grapje over de ontwerper]. 'Urus' is Latijn voor 'bison'. Geweldige naam. Als u van mening bent dat 'Dikke Bertha' een schitterend koosnaampje voor uw geliefde is. De Urus is niet de lelijkste SUV die we tot nu gezien hebben. Dat zegt niet extreem veel over de Urus, maar vooral over moordende concurrentie wat betreft die titel. SUV's zijn een verkoopmachine, een manier om een niche te exploiteren, verder niet zoveel. Maar zelfs als we dat in acht nemen, is het toch jammer dat het design van de Urus geïnspireerd lijkt door de BMW X6. En door bisons. Dat is toch ietwat lachwekkend. Maar niet doen dus, want voor je het weet heb je een mes onder je kin. Want wat ga jij lachen?!

(Oh en kinderen, doe geen drugs!)