Motorfiets met Maserati V8 kietelt de happy parts

Het zijn de meest idiote ideeën die de mooiste creaties opleveren. Bijvoorbeeld de ingeving van Lazareth om van een dikke Maserati V8 een motorfiets te maken. Het resultaat is de ultieme droom voor mensen met benzine in de aderen.

We krijgen het vermoeden dat de Fransen petrolheads van Lazareth soms iets te diep in het wijnglas turen. Vinden we helemaal niet erg, want het levert wel compleet geflipte voertuigen op. Eerder zagen we al hoe ze een grote V8 in een kleine Twingo propten om de meest extreme truttenschudder te creëren en nu gaan ze nog een stapje verder.

De voorliefde voor V8's is gebleven, alleen deze keer gaat het om een Italiaanse 4.7 liter. Goed voor 470 pk en 620 Nm (zegt Lazareth, wij vermoeden een tikfout, want het blok heeft standaard 520 Nm) en daardoor geschikt voor sportauto's als de Alfa Romeo 8C en alle huidige Maserati's.

Die monsterlijke krachtbron is nu dus in een motor gebouwd. Nou ja, er zijn wat wielen een stuur en een zadel aan vast geschroefd. De V8 is zo massief dat de berijder bijna op de cilinders moet liggen.

De pk-bom is aan een hydraulische koppeling met één verzet gebonden en die transporteert het vermogen met twee kettingen naar de achterwielen. Meervoud inderdaad, want zowel aan de voor- als achterkant zijn er twee wielen naast elkaar geplaatst. Dat zorgt ervoor dat dit rijdend adrenaline-infuus overeind blijft staan en betekent dat we het technisch gezien over een quad hebben.

Aangezien de 470 pk wordt ingezet voor het lanceren van slechts 400 kilo, zal het ongetwijfeld vrij rap gaan. Wij vragen ons nog wel af hoe je met die enorme voorwielen genoeg stuuruitslag genereert om bijvoorbeeld een rotonde te nemen, maar dat is bijzaak. Het belangrijkste is dat de Fransen klussers nog steeds idiote creaties in elkaar zetten. Stuur die mannen een paar kisten wijn en laten we wachten op de volgende door benzine aangedreven hersenscheet!