'Aanklaagster Christian Horner gaat in beroep'

Het houdt niet op, niet vanzelf. De soep rond Christian Horner blijft maar voortslepen. Na een verandering van advocaat aast zijn aanklaagster er namelijk op om de zaak opnieuw open te breken.

'Aanklaagster Christian Horner gaat in beroep'

Even leek het erop dat de affaire rond Christian Horner's vermeende grensoverschrijdende gedrag wel eens zou kunnen bekoelen. De 50-jarige Brit was immers in een onafhankelijk intern onderzoek door moederbedrijf Red Bull GmbH vrijgesproken van ontucht tegenover zijn personal assistant.

De dame in kwestie ging zelfs weer aan het werk op het Red Bull Campus te Milton Keynes, maar werd recent alsnog op non-actief gesteld.

In beroep

De schorsing heeft de aanklaagster gemotiveerd om te proberen de zaak opnieuw open te breken. Volgens de Daily Mail zou zij een nieuwe advocaat in de arm genomen hebben, en daarmee de conclusies van Red Bull's interne onderzoek willen aanvechten. De dame zou diep teleurgesteld zijn door de handelingen van haar werkgeven en zich in de steek gelaten voelen.

Kans van slagen?

Christian Horner en Red Bull-directeur Oliver Mintzlaff.

Aangezien de precieze details van het onderzoek niet bekendgemaakt zijn is het niet te zeggen of het beroep van de aanklaagster een kans van slagen heeft.

Ook zijn de motieven achter de poging tot heropening niet helemaal duidelijk. Het lospeuteren van financiële compensatie lijkt een voor de hand liggende reden, maar de dame wordt ondanks haar schorsing volledig doorbetaald.

Wordt ongetwijfeld wederom vervolgd.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool