Ocon herleeft karttijd: 'Iedereen was bang voor Jos en Max'

In een interview haalde Esteban herinneringen op aan zijn eerste confrontaties met de familie Verstappen. Volgens de Fransman stond de complete paddock te beven van het Nederlandse duo.

Ocon herleeft karttijd: 'Iedereen was bang voor Jos en Max'

Met dank aan de Horner-saga is er de laatste tijd weer een hoop gezegd en geschreven over het vurige karakter van Jos 'The Boss' Verstappen. De voormalig F1-coureur zorgde immers voor de nodige onrust door een paar controversiële uitspraken tegenover de Daily Mail en De Telegraaf.

In een interview bij de High Performance Podcast kreeg Esteban Ocon de kans om nog de reputatie van de racevader te versterken. De Fransman werd namelijk gevraag herinneringen op te halen aan zijn tijd in de kartsport, waarbij hij een al een bittere rivaliteit kreeg met Max.

Bang voor The Boss

Volgens Esteban ging het er bijzonder hard aan toe in de strijd voor suprematie in de karting. Vanwege zijn status als ex F1-coureur en zijn reputatie van begenadigd heethoofd dwong Jos Verstappen bovendien het nodige respect af. Ocon meent dat vrijwel iedereen in de paddock zelfs doodsbang was voor The Boss:

"Het was inderdaad heel vurig. Weet je, iedereen was destijds een beetje bang voor Jos en Max want Jos had in de Formule 1 gereden en hij stond erom bekend hoe fel en angstaanjagend hij kon zijn in gesprek met andere kinderen op kartbanen enzovoort."

Esteban(g)?

Ocon en vader Laurent waren volgens de Fransman echter helemaal niet onder de indruk van Jos. Ze wilden gewoon racen, en hard ook. Zo hard dat Esteban en Max elkaar soms zo veel in de weg zaten dat ze posities verloren. Ocon heeft er naar eigen zeggen echter veel van geleerd:

"Maar weet je, mijn vader en ik waren nooit bang want wilden gewoon racen. En we wilden gewoon hard racen en hebben dat ook gedaan en daardoor kruisten onze wegen elkaar."

"Dan eindigden we niet altijd op de plek waar op hadden moeten eindigden omdat de gevechten zo hard waren. Maar door dat alles heb ik een hoop geleerd over hoe ik moet racen en ik hoop dat hij dat ook gedaan heeft."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / PA Images