Sponsor kondigt zwart/gouden livery aan voor Red Bull 

Met dank een het jubileum van Mobil 1 krijgen we een beetje variatie in de Red Bull-keuken. Het team krijgt dit seizoen namelijk een zwart/gouden livery aangemeten.

Sponsor kondigt zwart/gouden livery aan voor Red Bull 

In de Formule 1 zijn er een aantal zaken die eigenlijk nooit veranderen. Zo is er vrijwel altijd één team dat domineert, raakt Lance Stroll de muur en is het Renault/Alpine team een organisatorisch en sportief drama.

Een vierde punt op die lijst is dat de livery van Red Bull Racing eigenlijk nooit verandert. Sinds het vertrek van Infiniti als sponsor heeft de auto elk jaar precies dezelfde kleuren. De lancering van een nieuwe kun je dus eigenlijk gewoon overslaan.

Speciale kleurtjes

Afgelopen seizoen hield het team de interesse nog een beetje vast met drie speciale kleurenschema's voor de drie Amerikaanse Grand Prix in Miami, Austin en Las Vegas. Voor 2024 staat er officieel echter niets op het programma wat betreft unieke liveries.

Tot nu toe. Olieleverancier en sponsor Mobil 1 heeft namelijk een 50-jarig jubileum te vieren. En dat doet het bedrijf in stijl met een serie zwart/gouden liveries in alle raceklasses waar het merk actief is. De eerste serie liveries verscheen afgelopen weekend al op GTP, GT3 en GT4-bolides bij de 12 uur van Sebring.

Lexus, Cadillac, Corvette en Porsche in Mobil 1 jubileumkleuren.

Red Bull Racing

De Formule 1 is uiteraard geen uitzondering op het programma van Mobil 1. Partner Red Bull Racing zal dus ook een zwart/gouden kleurenschema aangemeten krijgen.

Hoe die er precies uit zal gaan zien - en bij welke race hij zal worden ingezet - is echter nog niet bekend. Hopelijk kan Mobil 1 net zo'n succesvolle livery creëren als concurrent Gulf deed met McLaren en Williams.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mobil 1 Racing