Crisis. Seizoensstart Sauber onzeker

Bij Sauber beginnen de problemen dit jaar wederom voordat de lampen in Melbourne op groen springen. De renstal zit in dikke geldnood en kan zijn eigen personeel niet betalen. Deelname aan het F1-seizoen lijkt daardoor nog onzeker.

Sauber doet een Van der Garde met al zijn medewerkers door betalingsafspraken niet na te komen. Zo hebben de hardwerkende mannen en vrouwen in het team nog niet hun gehele salaris over februari mogen ontvangen.

De bodem van de kas is in zicht en Sauber is naarstig op zoek naar een titelsponsor. Het team meldt dat ze op het punt staan om een deal te sluiten met een nieuwe hoofdsponsor, maar tot nu toe is er nog geen handtekening gezet. Wij geloven het pas als de naam op de auto staat.

Aankloppen bij opa Ecclestone lijkt ook geen optie. Sauber vroeg al in november om een voorschot op hun inkomsten uit het kampioenschap. Met nog enkele weken te gaan voor de seizoensstart in Australië zijn het dure tijden voor de teams, want het ontwikkelen, testen en bouwen van de nieuwe auto kost klauwen met geld. De ontwikkeling van de Sauber C35 lijkt nog niet super te gaan, want tijdens de eerste testweek in Barcelona reed de renstal nog met de auto van vorig jaar. Pas vorige week maandag presenteerde het team als allerlaatste de nieuwe racer waarin Felipe Nasr en Marcus Ericsson dit jaar gaan rijden.

Teambaas Monisha Kaltenborn blijft ondertussen volhouden dat het slechts om een klein technisch probleempje gaat en dat de oplossing nabij is. Iets dat we kennen van exact een jaar geleden toen ze drie coureurs (waaronder Giedo van der Garde) had beloofd om te mogen rijden in Australië terwijl ze maar twee stoeltjes kon aanbieden. Ook dit jaar wordt Sauber op de startgrid weer een gevalletje van eerst zien en dan geloven.