Bevestigd: Logan Sargeant moet auto afstaan aan Alex Albon

De Amerikaanse 'ster' komt wellicht niet aan de start in Australië. Na een verwoestende crash voor Alex Albon zou het team Sargeant kunnen vragen om zijn wagen af te staan aan de Williams-kopman. Er is namelijk géén reservechassis aanwezig in Melbourne.

'Logan Sargeant moet auto afstaan aan Alex Albon' 

Het team van Williams zit op dit moment in een bijzonder lastige situatie. Al in de eerste vrije training schreef #1 coureur Alex Albon zijn wagen af met een forse crash in bocht 6 en 7.

Albon was net iets te gretig bij de binnenste kerb van bocht 6, waardoor hij meteen op de buitenste muur afgevuurd werd. De schade was enorm.

Géén reserves

De schade was zelfs zo groot dat het nog maar de vraag is of Albon zondag aan de start zal komen te staan. De motor, versnellingsbak én het chassis liggen in puin of zijn zwaar beschadigd.

Uit budgetoverwegingen had Williams bovendien besloten géén reservechassis naar Melbourne te verschepen. Het team is daarom nu wanhopig aan het werk om een manier te vinden de auto toch op te lappen, aldus teamchef James Vowles:

"Het was een aardig grote crash. De motor is beschadigd, de versnellingsbak is in tweeën gespleten, en het chassis is beschadigd."

"Het is het ergste dat je zou kunnen hebben. We hebben geen derde chassis hier, dat klopt. Dus nu draait het erom of we deze kunnen repareren."

Sorry, Logan

De kans dat Albon's wagen gerepareerd kan worden is kennelijk zo klein dat er een opmerkelijke suggestie gekomen is vanuit de paddock.

Williams zou er namelijk voor kunnen kiezen om Alex de auto van vriend Logan Sargeant te geven. Het team kan immers alle punten gebruiken, en Sargeant staat niet bepaald bekend op zijn topscores.

De beslissing is nog niet officieel bevestigd, maar de verlaten pitbox van de Amerikaan lijkt erop te wijzen dat hij al richting de douches gestuurd is.

UPDATE

Williams heeft zojuist bevestigd dat Alex Albon de wagen van Logan Sargeant over zal nemen. De Amerikaan mag het weekend dus gaan doorbrengen aan de pitmuur.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots