Porsche dumpt dopingzondaar Sharapova

Gisteravond maakte tennisprof en algeheel mannen-oogappel Maria Sharapova bekend in Melbourne positief getest te hebben op doping. Haar sponsoren laten er geen gras over groeien, en maken zich sneller uit de voeten dan PvdA-stemmers bij Didi.

In het kort: Sharapova maakt al 10 jaar gebruik van een middel dat per 1 januari 2016 op de verboden-middelenlijst staat. De 28-jarige Russin was echter drukker met andere zaken dan het lezen van de e-mail met deze aankondiging. Ze bleef het middel gebruiken, en testte op de Australian Open positief.

Haar sponsor Nike is snel in zijn reactie, en zegt de sponsordeal op. Sharapova schnabbelt echter ook nog bij als ambassadeur van Porsche, en dus pakten we de telefoon en belden we met Stuttgart. Ook uit het Porsche-kamp komt geen goed nieuws voor Maria: 'we hebben de kwestie under review, en hebben besloten geplande activiteiten tot nader order uit te stellen', aldus een woordvoerder van Porsche tegenover Autobahn.

Trek uw eigen conclusies, maar de kans is klein dat we Sharapova ooit nog betaald naast een Porsche-logo zien, zo veel is helder. Ergens wel wrang, want we kunnen nou niet bepaald zeggen dat Porsche geheel zonder smet is, wat sjoemelen aangaat. Hij die zonder zonde is...

Wij zijn nog snel alle persfoto's met Maria downen, voordat Porsche ze van haar server jorist.