Batmobile bouwen VERBOTEN

Wil je je eigen stad verdedigen tegen het kwaad, dan moet dat voortaan lopend gebeuren. Het is namelijk vanaf nu verboden om zelf een Batmobile te bouwen.

DC Comics wil elke dollarcent uit de Batman-franchise knijpen en daarom zitten ze niet te wachten op handige knutselaars die een eigen Batmobile in elkaar zetten. Om de vrede in comicland te bewaren knalde (Pow!) de stripboekgigant naar de rechter om schurk Mark Towle te stoppen. Towle is qua wreedheid een kruising tussen de Joker en de Penguin, want hij bouwde replica's van de Batmobile. Het ging in dit geval om de versie die in 1966 in de televisieserie van de vleermuisman verscheen en die hij verkocht voor ongeveer 90.000 dollar per stuk.

De rechter koos uiteraard de kant van de wereldreddende multinational en legde het copyright van de Batmobile met al zijn gadgets en kenmerkende uiterlijk bij DC Comics. Als iemand nu nog voor een liefhebber een Batmobile wil bouwen in zijn schuur, dan moet hij eerst toestemming vragen aan het boekjesbedrijf. Slecht nieuws dus voor Arabieren die graag in een Tumbler door de woestijn knallen (KaPow!). Jammer, dan moeten we toch maar weer overstappen op onze 007-Aston of A-Team-busje.