Spanning! Volgende BMW i is 100% elektrisch

De BMW i3 en i8 zijn leuk, maar stilstand is achteruitgang. Dus werkt BMW hard aan meer i-modellen. De i5 vult het duo als eerste aan en runt puur op elektriciteit.

Hoewel veel zogenaamd goed ingelichte analytici er vanuit gingen dat de i5 een hybride zou worden, bevestigt BMW's productbaasje Henrik Wenders nu dat het om een volledig elektrisch model gaat. De glazen-bol-kijkers krijgen nog wel een puntje, want een range extender komt op de optielijst, waardoor er toch een hybride van te maken is.

Met de i8 als sportauto en de i3 als compacte stadsauto bestaat het i-assortiment uit twee uitersten. De i5 (of i6, naam ligt nog niet vast) moet een meer praktische familieauto worden die dit gat in de line-up opvult. Het is nog onduidelijk welke vorm deze i5 gaat aannemen. In eerste instantie werd er gesproken over een sedan om te concurreren met de Tesla Model S, maar nu gaan er ook steeds meer geruchten rond over een crossover zoals de Tesla Model X. Deze laatste optie zou vooral populair zijn bij de pennenlikkers van BMW, omdat het segment retepopulair is en daarmee een grote afzetmarkt biedt.

Herr Wenders wilde helaas nog weinig prijsgeven over de volgende stekkerbimmer. Hij wist alleen nog te melden dat ook de i5 uitgebreid gebruik gaat maken van carbonfiber om het gewicht binnen de perken te houden, maar dat hadden we zelf ook wel kunnen raden. De beste man wil zelfs nog geen uitspraken doen over het debuut van de nieuwe i+cijfer. In de wandelgangen zeggen de stemmen ons dat we nog even geduld moeten hebben en pas in 2020 de i5 in de showroom krijgen. Tot die tijd moet je het doen met de compleet verschillende i3 en i8. Of een bezoekje brengen aan de Tesla-showroom, dat kan natuurlijk ook.