Het is officieel: Trump is niet meer te stoppen

Wij zijn geen kenners van de Amerikaanse politiek, maar ons lijkt dat Trumps opponenten nu door al hun wanhoopstactieken heen zijn. De allerlaatste in het rijtje treurnis: Trump is slecht voor NASCAR, dus Trump moet kapot.

Hoewel we gek zijn op all things Southern, begrijpen we maar weinig van NASCAR. Met dik driehonderd kilometer per uur over een ovalen circuit razen. Noem ons gek, maar dat lijkt ons niet het spannendste in de wereld. Misschien dat NASCAR daarom ook al jaren kampt met een teruglopende populariteit. Er zijn gewoon andere dingen te doen dan urenlang naar auto's kijken die een rondje om de kerk doen.

Dat hebben we natuurlijk helemaal mis. Schijnt. Want volgens sommigen - dat wil zeggen: iedereen die het zuiden van de VS een racistische bende rednecks vindt en gek is op safespaces - loopt het publiek weg omdat NASCAR niet divers genoeg is. Te weinig vrouwen en veul te weinig niet-rednecks. Yeah right, ex-formule 1's Juan Pablo Montoya, iemand? Enfin, diversiteit is heilig, dus argumenteren heeft geen zin. 

Maar wat blijkt nu? De baas van NASCAR, Brian France, heeft zijn steun uitgesproken voor Donald Trump. En Donald Trump heeft vanuit zijn Beierse bergvilla allemaal dingen geschreeuwd over minderheden. Nou, dan gaat diversiteit dus helemaal kapot. En daardoor gaat wittemannenclub NASCAR kapot. Ergo: Donald Trump maakt NASCAR kapot. Zo erg is hij. En zo wanhopig is de oppositie dus.