Topgerucht: Maserati bouwt eigen LaFerrari

Ken je die briljante Maserati MC12 uit 2004 nog? Een Ferrari Enzo, maar dan met een enorme blauw-witte body en een stuk zeldzamer. Volgens de laatste echo's komt er een opvolger.

De Ferrari Enzo is ondertussen afgelost door de LaFerrari en die was vrij rap uitverkocht. Ferrari bouwt 499 exemplaren van de hypercar, aangevuld met 32 stuks van de circuit-only FXX K. Toch staan er nog steeds dikke rijen voor de fabriek in Maranello en daarom buit Ferrari dit succes later dit jaar nog verder uit met de LaFerrari Spider. Hoeveel er daarvan verschijnen is nog niet bekend, maar er worden aantallen van 75 tot 200 genoemd. De vraag is nog steeds groter dan dat de Spider kan opvullen, dus de beursgenoteerde Italianen kunnen doorgaan met uitmelken door er een Maserati van te maken.

Een Maserati LaMaserati is zeker uit zakelijk oogpunt een logische stap en nu lijkt dit ook werkelijkheid te worden. De doorgaans goed geïnformeerde Youtuber en supercareigenaar Alejandro Salomon laat weten dat hij tijdens de autoshow in Genève de bevestiging heeft gekregen dat er aan dit project wordt gewerkt.

Helaas zijn er nog geen officiële details vrijgegeven van deze hypercar, maar wij gokken dat het financieel uitgedaagde moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles het vooral zo simpel mogelijk wil houden. Verwacht dus de onderhuidse hybride-techniek van de LaFerrari, maar dan met een nieuwe body en een nieuw interieur om het model een eigen gezicht te geven. De oplage zal beperkt blijven tot enkele tientallen exemplaren en die zullen alleen beschikbaar zijn voor liefhebbers met een onaangenaam dikke portemonnee. We kunnen niet wachten.