Darth Vaders nieuwe track toy

De KTM X-Bow was altijd al een schoolvoorbeeld van een lichtgewicht circuitspeeltje, maar nu gaat het merk een stap verder. De nieuwe Black Edition is er namelijk speciaal voor de carbonfiberfetisjisten die ook de laatste paar gram willen verliezen.

Wil je echt de carbonfiber droom beleven, dan is dit je ideale auto. Het is alsof er een koolstofvezel reus over de kleine X-Bow heeft geƫjaculeerd en werkelijk elk hoekje heeft onder gespetterd. Het circuittijgertje had al een carbonfiber monocoque en nu zijn ook alle bodypanelen gemaakt van het kostbare goedje. Dat beperkt zich niet alleen tot de spatborden, maar is zelfs doorgevoerd in onderdelen als de afdekplaat van de motor en de complete ondervloer. Een setje BBS-velgen in 18 en 19 inch complementeren het duistere uiterlijk.

De speciale editie is niet alleen show, maar heeft ook genoeg go. Dankzij wat extra aandacht voor de 2 liter turbocharged viercilinder van Audi levert deze Black Edition 320 pk, in plaats van de standaard 300 pk uit de X-Bow R. Daarnaast is er nog eens kritisch naar de versnellingsbak gekeken, waardoor die nu nog sneller van verzet wisselt.

Mocht je een harde versnellingspook hebben gekregen van al deze carbonfiberporno, dan moet je bijzonder snel naar het Oostenrijkse Mattighofen afreizen. KTM bouwt slechts vijf exemplaren van de Black Edition dus je moet er snel bij zijn. Vergeet vooral niet een goed gevulde portemonnee mee te nemen, want de speciale uitvoering kost 99.000 euro. Kost wat, maar dan rijd je wel in een gelimiteerde lichtgewicht Batmobile.