Jerry Seinfeld is bijna al zijn Porsches kwijtgeraakt

Jerry Seinfeld is een groot mens. Hij bood vrijdag maar liefst zestien zeldzame Porsches aan in de hoop dat anderen dan hij er nog eens van konden genieten. Ze werden allemaal afgehamerd, op één na.

Een prachtige collectie widowmakers en James Dean-killers, bestaande uit zestien Porsches en twee Volkswagens, is teruggeven aan de natuur het yuppiedom. Er werd maar liefst $22.244.500 opgehaald. Wij hebben dagen dat we minder in de portemonnee hebben zitten, maar het is wel een dikke tien miljoen dollar minder dan de voorspelde maximumopbrengst van 32,5 miljoen dollar. 

Voor de lijst met zeldzame Porsche-juwelen en geil beeld klikt u hier.

De auto die Seinfeld niet aan de straatstenen kwijt kon, was één van slechts twee Porsche Carrera GT-prototypes. Nee, dat is niet zo gek als het lijkt: de Carrera GT rijdt namelijk niet. Zo prototypisch dus. Dat roept de vraag op: is de Carrera GT wel mooi genoeg? Want als de GT een mooie auto is, doen auto's het slecht als kunst. Als de GT geen mooie auto is, leert ons dat niets over de artistieke waarde van auto's.

Wie de GT als schone wagen bewondert, had een paar miljoen afgetikt, een paar punaises gekocht en het ding aan de muur gehangen. Dan is de auto dus kunst en is-ie los van zijn functie geschikt om bewonderd te worden. Maar dat deed niemand dus. Vandaar de vraag: hoe mooi is de GT eigenlijk? Wij denken dat we hem al hadden gekocht voor zijn pittige houten pookje.