Dit poepsjieke klokje is geïnspireerd op de Bugatti Chiron

En voor de gelegenheid kwam de Chiron zelf zijn W16-orkest ten gehore brengen op het hoofdkwartier van partner Parmigiani-Fleurier, de pas 20 jaar oude horlogemaker uit het Zwitserse Neuchâtel, waar natuurlijk beeld en geluid van is.

Zo heet het uurwerk, want kennelijk maken niet alleen autofabrikanten concepts. Behalve de aparte vorm is op de opengewerkte foto's goed te zien dat er dit een vrij complex klokje is, of zoals PF het zelf zegt: "this new generation of Bugatti timekeepers bears a tubular, concentric movement with a coaxial structure of astounding complexity. It was conceived in reflection to the Bugatti Chiron, a Super Car and marvel of engineering." We hadden het zelf niet bloemrijker kunnen opschrijven. 

Op de beursstand van Genève konden de lucky few - tussen het in onberispelijk Bugatti-blauw geklede personeel - al even showen met dit nieuwe horloge:

De Chiron zelf mocht even opdraven voor promotionele activiteiten, waarbij de W16 aangeslingerd werd voor een paar schrale meters. Blijft toch een onovertroffen donker geluid:

De nieuwste Bugatti is een hommage aan racecoureur Louis Chiron, wier naam dan ook in het conceptklokje gegraveerd staat. Of er ooit een productieversie van het horloge komt is niet bekend, maar wie weet komt er een ondernemende Chinees met een aardig lijkende rip-off die je voor een tientje op een Zuid-Oost Aziatische markt kunt kopen. Hieronder de real deal.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc6ce2177299', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });