Bentley van de toekomst heeft een dikke sofa en holo-butler

'Dibs'. ~Dikkie Dik.

Vraag Bentley hoe zij de auto van de toekomst zien, en je krijgt bovenstaande afbeelding gepresenteerd. Een soort van huiskamertje op wielen, met twee tweezitsbanken, een tafeltje, en een glaasje champagne. Want dat is wat je wilt als je aan je werkdag begint. Bentley noemt het de Future of Luxury-pod, en het oogt inderdaad als een knusse Britse cocon.

Plek voor een bestuurder is er niet, en gordels zien we evenmin, maar misschien dat mensen in de toekomst als een soort magneetjes op de bank plakken. Ook over details als de motorkap (die zich zo te zien hier links bevindt), de aandrijflijn en plek van aandrijfassen of de transmissie moeten we ons misschien niet te druk maken. Dat zijn details.

Dus: de Bentley van de toekomst is autonoom, en de enige 'vreemde' persoon aan boord is een hologram van een butler. Je champagne inschenken kan deze niet, maar qua informatievoorziening en agendabeheer heb je er wel wat aan. Aangezien het een hologram is, valt er ongetwijfeld de beeltenis van 2Pac, clown Bassie, of Obi-wan Kenobi op te roepen, om de ervaring meer straat of nostalgisch te maken. De ultravlakke beeldschermen zijn in de deurpanelen weggewerkt.

Bentley presenteerde het hersenspinseltje - dat doet denken aan de verlengde one-off Mulliner Mulsanne die in Genève getoond werd - deze week in Londen, waarbij het vooral de aandacht wil richten op mogelijke innovaties in interieurdesign, al dan niet met 3D-geprinte materialen. Dat Bentley met zijn tijd meegaat bleek wel uit het feit dat het - naast natuursteen in het interieur - binnenkort ook zijn veganistische klanten bedient met textielen en leersoorten op eiwitbasis (pleather). What a time to be alive. Wij willen nog één dingetje weten: is Bentley wel glutenvrij?