Dagdromen. Dit is de nieuwe TVR

TVR is het onkruid tussen de supercars. Niemand mist het als het weg is en het komt altijd terug. Na een paar jaar van afwezigheid lijkt het merk ook deze keer weer tussen de terrastegels op te komen en dit is de auto waarmee ze het gaan doen.

Ooit in ver verleden was TVR een serieus merk die leuke Britse sportautootjes verkocht voor een amusant ritje tijdens een zonnig weekend. Dit imago valt al snel aan stukken als blijkt dat de latere modellen vaker last hebben van technische problemen dan de McLaren van Jenson Button. Gooi er nog een rijke jonge Rus bij die het merk ziet als zijn hobbyprojectje en TVR kan genomineerd worden voor een Oscar voor het beste drama.

De Rus laat vervolgens de boel een keer bijna failliet gaan, deelt het bedrijf op, koopt de boel weer terug en doet ondertussen meer beloftes over nieuwe modellen dan Victor Muller op LSD.

Je kan je dus voorstellen dat we tikje sceptisch zijn als we horen dat het merk weer terugkomt. Deze keer is het Les Edgar die het merk heeft opgekocht en hij gooit er een flinke bak geld tegenaan. In Wales wordt er een nieuwe fabriek uit de grond gestampt en met dat project is een luttele 30 miljoen pond gemoeid. Dat komt niet alleen uit de zak van Edgar, want ook de lokale overheid investeert in de wederopstanding. Dan kan je natuurlijk niet alleen met beloften aankomen en daarom toont TVR nogmaals een schets die we eerder ook al zagen van het nieuwe model.

Terwijl wij vooral onze twijfels hebben bij deze resurrectie, heeft Louwman Exclusive er alle vertrouwen in. In het aquarium naast de A2 bij Utrecht hebben ze nog wel een hoekje over en daarom hebben ze zich opgeworpen als de Nederlandse vertegenwoordiger van het merk. Volgend jaar moet het nieuwe  en door Gordon Murray ontworpen model verschijnen en Louwman kan niet wachten tot de wagen in de showroom staat te pronken. Het vermogen komt uit een V8 die onder handen is genomen door Cosworth en als we TVR moeten geloven staan de klanten al in de rij. Niet minder dan 350 bestellingen zijn er al geplaatst volgens de autobouwer. Als we onze ogen dicht doen, is het net of we Victor Muller horen praten...