Hiermee wil Mercedes de BMW X4 vermoorden

Mercedes' SUV-lijn blijkt uitermate vruchtbaar, en timmert de laatste jaren flink aan weg. Inmiddels heeft de uitdijende SUV-familie meer nazaten dan de familie El Azzouz 3 deuren verderop. De nieuwste spruit heet GLC Coupé, proficiat maar weer!

De term 'coupé' erodeert de laatste jaren harder dan een stuk Braziliaanse landbouwgrond, en Mercedes helpt hier actief aan mee door SUV- en sedanmodellen die afgezien van een lagere daklijn nog steeds evenveel deuren hebben steevast een coupé-badge te geven. Da's marketing.

In tegenstelling tot concurrent BMW, waar Mercedes de SUV-coupés van afkeek, komt de kleinere van de twee bij Benz naar onze mening beter uit de verf dan zijn grote broer. Hier helpt het feit dat het getoonde model als altijd uitstekend geoutilleerd is waarschijnlijk een handje mee. Zowel in matbruin als helderblauw en met alle toeters en bellen komt de auto eigenlijk helemaal niet onaardig uit de verf.

De GLC Coupé is 8 centimeter langer en zo’n 4 centimeter lager dan de GLC-niet-coupé, en komt uit op een lengte van 4,73 meter, een hoogte van 1,60 meter en een wielbasis van 2,87 meter. De auto wordt deze herfst geïntroduceerd in 3 viercilinder-motorvarianten, de 220/250d en de 250, allen met 4MATIC. Hierbij houdt Mercedes de vermogensdifferentiëring tussen de C- en E-modellen in stand, want de  GLC 220 d heeft 170 pk, terwijl de E 220 d op 195 pk uitkomt.

Aan het einde van 2016 volgen nog 5 mototiseringen, waaronder een 43 AMG (367 pk) en een 350 e plugin hybride (systeemvermogen: 320 pk), om in totaal op acht modelvarianten uit te komen, 4 keer diesel en 4 keer benzine. Kopers kunnen kiezen uit vier diesel- en vier benzinemotoren, waaronder een plug-in hybride en een krachtig model van Mercedes-AMG.

De GLC Coupé krijgt standaard een sportonderstel inclusief DYNAMIC SELECT met vijf rijprogramma’s. Optioneel is DYNAMIC BODY CONTROL met verstelbare demping leverbaar. Voor de rest is het een bekend Mercedes-verhaal: 9G-TRONIC is standaard, en optioneel zijn vele andere snufjes en foefjes DIE JE NATUURLIJK MET HOOFDLETTERS SCHRIJFT. Want dan is het beter.

In de basistrim weegt een GLC 250 4MATIC 1.710 kg. Een behoorlijk gewicht, maar ook weer niet extreem als je bedenkt dat het een SUV is van 4,73 meter met vierwielaandrijving.

Bij zijn introductie verschijnt de GLC Coupé ook als EDITION 1. Dit is de extra aangeklede uitvoering die tot een jaar na introductie verkrijgbaar is. In dit geval beschikt de auto over eem AMG Line exterieur, 20 inch AMG-lichtmetaal, designo-lakwerk en bekleding in leder in bicolorlook.