Ferrari wil Max Verstappen niet

Terwijl wij met onze oranje bril een gouden toekomst zien voor Verstappen bij Ferrari of Mercedes, zitten de topteams naar iemand anders te loeren. Daniel Ricciardo zou hoog op het verlanglijstje van veel renstallen staan.

Dat kunnen we in ieder geval opmaken uit de woorden van Red Bull-adviseur Helmut Marko. "Ferrari zit niet achter Verstappen aan. Ze hebben veel meer interesse in Ricciardo." Duidelijke taal! Het contract van Kimi Raikkonen loopt eind dit jaar af. En hoewel de ijskoude Fin voor lekker stukje leedvermaak bij de persconferenties zorgt, moeten we toegeven dat zijn emotieloze prestaties ver achterblijven bij die van zijn teamgenoot Vettel.

Ook Mercedes zit met een tweede rijder waarvan zijn contract eind 2016 afloopt. Rosberg wint weliswaar races (mag ook wel in verreweg de beste auto van het veld) maar als het aankomt op de wereldtitel moet hij toch immer weer zijn meerdere erkennen in lopende juweliersetalage Lewis Hamilton. Daarnaast zal Mercedes het gezeur op de boordradio als het tegen zit ook wel zat worden. En dus heeft ook Mercedes vast een lijntje uitgegooid in de richting van de coureur met grootste grijns van het zuidelijke halfrond. "De rode en zilveren teams kloppen op de deur", zo bevestigt Marko.

Ricciardo knalde afgelopen weekend in de matige Red Bull naar een nette vierde plaats en liet zich van zijn beste kant zien terwijl Verstappen al scheldend op een tiende plaats eindigde. De beste Nederlandse coureur sinds Jan Flinterman moet dit seizoen een paar bizarre inhaalacties uit zijn raceoverall toveren om weer in de spotlight van de echte topteams te komen.