Audi R8 Spyder heeft 540 pk sterke V10

Aanschouw: de dakloze broer van de R8 Coupé, die Spyder heet. Voordeel van een kapje dat opent is 1) dat iedereen je welvaartstronie goed kan zien en 2) dat er nog minder is dat je oren scheidt van het dikke V10-gebrul uit de achterbumper.

Het exemplaar dat Audi deze week op de New York Autoshow laat debuteren (en dat we stiekem al eens zagen) is geel met zwarte accenten en dito velgen. Ook in het oog springend zijn de zilvergrijze accenten op de luchtroosters van de motorkap. Alleen wel jammer dat die mooie 5,2 liter V10 volledig aan het zicht onttrokken is. Doet dochter Lamborghini toch leuker. De krachtbron levert 540 pk en evenzovele pk's, wat goed is voor 0-100 in 3,6 seconden en een topsnelheid van 318 km/u.

Bij de introductie kiest Audi er voor om alleen de 'normale' V10 te lanceren, de ruigere Plus-variant met 70 pk meer is alleen als coupé te bestellen. Het is niet duidelijk of er nog een Plus-cabrio volgt, of dat dit het is voor de open rijder. Maar goed, we hebben nog nooit iemand gehoord van iemand die niet met 540 pk uit de voeten kon.