Stekkernieuws. De nieuwe Toyota Prius plug-in

Hallo Greenpeace-leden die op kringverjaardagen anderen proberen te overtuigen van hun morele gelijk, dit is jullie nieuwe auto.

Jawel, het model dat de hybride auto het gevlochten okselhaar-imago gaf heeft een nieuwe variant. De nieuwe Prius plug-in hybride is hier en ziet er opvallend genoeg anders uit dan de normale Prius hybride (zonder stopcontactsnoer dus). Het stekkermodel heeft zijn eigen gezicht met dunnere lichtunits die uit een Honda NSX lijken gejat. De plug-in oogt daarmee beter dan zijn snoerloze broer, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Goed, de Prius plug-in koop je omdat hij zuinig is. De belangrijkste kerncijfers zijn daarbij een elektrische actieradius van 50+ kilometers, een gemiddelde brandstofverbruik van 1,4 l/100 kilometer en een CO2-uitstoot van 32 g/km. Dit is uiteraard allemaal gemeten volgens de EU-norm, die geen enkele raakvlak heeft met gebruik in de echte wereld.

Mocht je je schuldgevoel voor moeder natuur willen afkopen met een stekkerjap, dan verschijnt de nieuwe Prius plug-in eind dit jaar op de Nederlandse markt. Zit er ergens ook maar een fractie van autoliefde in je bloed, maar wil je per se op stroom over het asfalt, spaar dan nog even door en koop gewoon een Tesla.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deb427d6c614', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });