Bizar. Audi RS7 met 1100 pk en turbogewei

Deze Audi was al de snelste RS7 in de wereld, maar meer is beter. Daarom heeft zijn eigenaar de Sportback nu naar Stage 4 en meer dan 1.000 pk getild, wat garant staat voor heftige launches. En dat turbogewei...episch.

Wat gebeurt er als je het Russische Total Race aan het werk zet met een Audi RS7 en onderdelen van APR, een Amerikaanse tuner die zich vooral profileert met goodies voor de 4.0 TFSI? Dan krijg je uiteindelijk een project als dit, met 1.100 pk en 1.350 Nm.

De eigenaar, een Rus met de naam 'Nikolay G', is een bekend gezicht bij de Unlim-dragrace-evenementen. In deze video zien we zijn RS7 met Stage 3-kit (900 pk) een kwart mijl verorberen, en hier staat de Audi op de rollenbank.

Wellicht raakten de makers voor de volgende fase van de RS7 geïnspireerd door het eerste seizoen van True Detective, of wellicht was dit gewoon de meest praktische oplossing. In een korte video die deze week op Le Reddit verscheen zien we de meest recente versie van de ruige RS7-build - waarbij de turbo's kennelijk niet meer voor het blok pasten en dus maar naar boven zijn verplaatst - vrij vlotjes en hangend op zijn achteras wegtrekken.