Raceverbod voor Alonso in Bahrein

De dubbele salto met moeilijke landing in Melbourne kost Fernando Alonso nog een race. De Spanjaard kwam niet door de medische keuring voor de race in Bahrein dit weekend en wordt daarom vervangen door het Belgische talent Stoffel Vandoorne.

Alonso kon na zijn superklapper in Australië nog vrij snel uit zijn wrak klimmen en ging er dan ook vanuit dat hij dit weekend weer gewoon aan de start zou verschijnen. De doktoren dachten daar echter anders over. "De resultaten van twee CT-scans zijn vergeleken en op basis daarvan is besloten dat er niet genoeg herstel zichtbaar was om hem veilig te laten meestrijden", zo laat de FIA weten. Dikke pech dus voor Alonso, die de race nu vanaf zijn bekende klapstoel langs de baan mag bekijken. Of hij er in China wel bij is, blijft ook nog maar de vraag. Voor die race zal er wederom een scan gemaakt worden om te kijken of hij dan wel voldoende is hersteld.

Update. 'Ik heb last van gebroken ribben'. Ah, vandaar dat-ie niet racet.

Het uitvallen van Alonso is een dikke meevaller voor Vandoorne. De 24-jarige Belg is de vaste testrijder van McLaren en krijgt nu de kans om zichzelf te bewijzen tijdens een volledig raceweekend met de grote jongens. De F1-debutant kent de baan al, want in de GP2, waar hij vorig jaar kampioen werd, knalde hij ook al over circuit in Bahrein. Hij heeft er in ieder geval zin in en laat weten zijn best te gaan doen voor het team. Met zijn team-op-elk-mogelijk-moment-bedanken-ook-als-de-vraag-er-niet-over-gaat-skills zit het alvast goed.