Officieel. Coureurs zijn compleet overbodig

Vind je het huidige autoracen nog niet klinisch genoeg? Deze Robocar biedt soelaas. Dit is een raceauto die geen gebruik meer maakt van inferieure onderdelen zoals een bestuurder en lapt autonoom het circuit.

De marketingmensjes achter de Robocar hadden een luie dag, want de klasse waarin dit apparaat gaat strijden heeft de weinig creatieve naam Roborace. Deze klasse zal in het 2016/2017 seizoen een showcasewedstrijd houden voor de door niemand bekeken Formula E-wedstrijden. Na het elektrisch racen hebben we met het autonoom racen dus weer een nieuwe klasse die alleen bestaat vanwege de marketingmogelijkheden voor deelnemende fabrikanten. De vraag naar deze vorm van racen was er vanuit de fans in ieder geval niet.

De "auto" is ontworpen door Daniel Simon die eerder onder Walter de Silva voor de VW Group heeft getekend en ook verantwoordelijk was voor voertuigen in de film Tron: Legacy. Het design is futuristisch en vooral erg smal. Logisch, want er hoeft tenslotte geen bestuurder in en ook de brandstofmotor is bij het grofvuil gezet. De toekomst is blijkbaar elektrisch en mensloos. Skynet kan tevreden zijn.

Dus mocht jij iemand zijn die in racegames zijn auto langs de kant zet om te kijken hoe de computer a.i. het zelf uitvecht, dan is dit de klasse voor jou! Wie wil er nou niet een paar opgevoerde Roomba's achter elkaar aan zien rijden? Hoe saai het ook klinkt, toch zien wij mogelijkheden. Als we de coureur uit de racer halen, dan hoeven we ook geen rekening meer te houden met zijn veiligheid. Dus gooi er maar een paar guns op en verberg een paar dodelijke vallen in het circuit en we overwegen te kijken.