Max VIERDE in vrije training GP van Bahrein

Toro Rosso heeft alle reden om een flesje rozenwater te ontkurken (champagne mag niet in Bahrein, -red). Max ging hard en scoorde een vierde tijd. Dat belooft wat voor zondag.

De Nederlander zat weer in opperste concentratie achter het stuur na de commotie rond de vorige race. Het waren voor hem vrij rustige trainingen, waarin hij braaf zijn rondjes maakte. VT1 sloot hij af net achter Sainz op een achtste plek, in VT2 liet hij zien wie de capo is binnen het Italiaanse team. Op supersofts klokte hij een tijd van 1.32.40. Gewoon even netjes vóór de Ferrari's eindigen, die op hetzelfde smeltrubber stonden. Beeld bij ZiggoSport.

Aan de top is het wederom Mercedes die met twee vingers in de neus de eerste plekken opeist. In VT1 staat Rosberg een halve seconde voor juwelenkoning Hamilton. Raikkonen is best of the rest, maar moet wel ruim een seconde toegeven op de zilveren sterren. In VT2 is Rosberg teamgenoot  Lewis Hamilton opnieuw te snel af, met een verschil van 0,241 seconde.

De Belg Stoffel Vandoorne kon dankzij het uitvallen van Fernando Alonso zijn eerste kilometers in de F1 maken. Dat ging aan het begin vooral erg voorzichtig, waarbij hij in zijn eerste ronden nog een rempuntje miste. De debutant wist gelukkig zijn auto in beide trainingen op de baan te houden en lag uiteindelijk ongeveer een seconden achter op Button.

In de achterhoede van het veld zagen we nog een nieuweling zijn rondjes maken. De Mexicaanse testrijder Alfonso Celis Jr. mocht tijdens de eerste vrije training rondjes maken in de Force India van Sergio Perez. Het ging belabberd, want hij was 2,7 seconden langzamer dan zijn teamgenoot Nico Hulkenberg en bleef steken op een 21ste plek.