De kutste 1 aprilgrappen uit de autowereld

Marketingmannetjes (m/v) bij autofabrikanten deden een ROFL op kantoor, want oh, oh, oh, wat hadden ze toch leuke grapjes bedacht. Van babyschoenen tot hipster hatchbacks. Hier een aaneenschakeling van de flauwste grappen.

Mini presenteerde een hatchback speciaal voor hipsters met onder andere een dubbel cassettedeck voor de muziek en Instagram-filters op de ramen. Daarnaast kwam het merk met optionele vleugeldeuren om makkelijk uit te stappen in smalle parkeerplekken. Leuk voor Pimp my Ride misschien, maar wij trappen er niet in.

Gelukkig zijn de meeste zogenaamde grappen nog wel autogerelateerd. MG kwam met een onzichtbare concept car, wat pijnlijk genoeg meteen de mooiste MG ooit is. Opel presenteerde Adam C, die kan worden opgewonden en vervolgens zonder uitstoot rijdt op kinetische energie. Fijn voor Opel dat ze eindelijk eens die alternatieve brandstoffen onder de knie krijgen.

Andere merken dwaalden helaas verder af en kwamen met vergezochte grappen als een paraplu voor je hond (Skoda) of babyschoenen waardoor je kind niet kan omvallen (BMW). Kom op jongens, jullie werkgebied is auto's, konden jullie daar echt niets bij verzinnen?

Nu horen we jullie denken "Stelletje zuurpruimen, er waren toch ook wel leuke grappen?" Ja, die waren er en we hoefden niet eens ver van huis te zoeken. Spyker liet namelijk tijdens de autoshow in New York weten dat er in het najaar een vierdeurs model wordt gepresenteerd en dat er ook nog een V12-supercar in de planning staat. Kijk, dat zijn de betere jokes. Al was het natuurlijk leuker geweest als het nog een beetje geloofwaardig was gebleven, hier trapt natuurlijk niemand in.