Tesla-baasje swaffelt auto-industrie met 232.000 orders

De hype is real. Tesla had er niet veel langer dan een dag voor nodig om richting de kwart miljoen orders te gaan.

Vroeger was het nog een bescheiden boynerd uit Silicon Valley (video), tegenwoordig probeert hij eigenhandig de auto-industrie richting de laadpaal te duwen. Amper 24 uur naar de onthulling van de Tesla Model 3 (35.000 dollar/346 km range) is Musk op Twitter met zijn verwachtte cijfertjesoffensief begonnen. Een reeks tweets die maandag het aandeel $TSLA ongetwijfeld een harde schop zal geven.

Eerst waren het 180k order voor de Model 3, tegen een gemiddelde  prijs van 42.000 dollar - geen enkele Model 3 gaat namelijk voor de vanafprijs 35k de deur uit. Daarvoor is immers de optielijst uitgevonden.

Daarna werd op subtiele wijze de 'OMG HIJ IS BIJNA OP'-kaart gespeeld.

Om vervolgens met een nieuwe tussenstand te komen.

Zoals opgemerkt: zoveel orders voor een auto waarin nog niemand heeft gereden, dat is verdomd knap. Maar wees niet teleurgesteld als u niet bij de eerste 200k reserveringen zit. De Model 3 wordt waarschijnlijk uitgesteld. Zoals ieder auto van Tesla een aantal keren wordt uitgesteld. En als 'ie er eindelijk is, zijn elektrische concurrenten als de nieuwe Nissan Leaf en de Chevy Bolt er inmiddels ook. Aan EV's hebben we eind 2018/begin 2019 namelijk geen gebrek. Laadpalen daarentegen...