Lewis Hamilton mag niet meer Snapchatten

Lewis Hamilton zit vaker op social media dan de familie Kardashian, en dat zint F1-eindbaas Bernie Ecclestone maar niets. Daarom heeft Lil' Lewis per direct een snapchatverbod gekregen van zijn raceopa.

Er waart een spook rond in het paddock van Bahrein, alleen geen snapchat-spook. De immer exhibitionistische glitterboy Hamilton communiceert graag met de wereld via de booming video-app, en dat botst kennelijk met de opvattingen van grumpy old man Ecclestone (hier op de foto met een bever), die sowieso vindt dat het snapchatpubliek in het F1-circus helemaal niets te zoeken heeft. 

Ecclestone zou - naast het feit dat hij hekel aan showboating heeft - inzitten over allerlei gratis beeldmateriaal dat vanuit de paddock de wereld in gestreamd wordt, zo meldt Autoweek (de niet zuigende editie), die zich op zijn beurt baseert op berichtgeving van Autobild. Oh, hadden we al gezegd dat het artikel op 1 april gepost is, en een dergelijk artikel nergens op Autobild te vinden is? Het geeft wel aan dat het in eerste instantie best plausibel klinkt, en dus duidelijk niet in het rijtje van gare grappen thuishoort. They had us fooled for a sec.

Dan over op niet-fugazi-nieuws: terwijl Hamilton druk nieuwe cowboyhoeden aan het passen was verrichte zijn teammaatje Rosberg onlangs in Monaco een kleine heldendaad, door een vijfjarig kind dat door de golven werd meegetrokken op het droge te zetten. In plaats van daarna uitgebreid in de schijnwerpers te gaan staan schijnt Nico het voorval verder geen aandacht te hebben willen geven, waarvoor klasse. Bescheidenheid siert de mens.

Over een uurtje barst de kwalificatie op het circuit van Sakhir los, die we uiteraard volop vanaf de twitters gaan begeleiden, en na afloop vind je hier natuurlijk een verslag. Rosberg was in elke vrije training rapper dan Hamilton, die de laatste 2 races in Bahrein op zijn naam schreef, maar dat zegt niet dat hij al het achterste van zijn tong heeft laten zien.

Max - gister knap vierde - kampte (ondanks een Ferrari-krachtbron) met motorproblemen, en eindigde als 15e in de laatste vrije training. We gaan zien wat de mannen er van bakken!

Foto: 'but first, let me take a selfie.'