Guenther Steiner sleept Haas voor de rechter 

Guenther maakt zich op voor een foksmash in de rechtbank. De ex-baas van Haas klaagt zijn oude team aan voor onbetaald loon en onrechtmatige verkoop van merchandise. 

Guenther Steiner sleept Haas voor de rechter 

Het is alweer even geleden dat we hebben mogen genieten van de capriolen van Guenther Steiner. De sympathieke man uit Zuid-Tirol trok de aandacht jarenlang naar zich toe met zijn ongezouten meningen, ludieke uitspraken en vaak heerlijk grove taalgebruik.

Afgelopen winter werd hij vlak voor de start van het nieuwe seizoen echter pardoes aan de kant gezet. Steiner zou onenigheid hebben gehad met team-eigenaar Gene Haas over de richting van Haas. Guenther vroeg om meer budget om sneller grote stappen te kunnen zetten, iets waar de zuinige Haas niet op zat te wachten. Een directe vervanger was er echter niet, waardoor technisch directeur Ayao Komatsu prompt gepromoveerd werd.

Foksmash de rechtbank

Ondanks de interne ruzies bleef het in de pers beschaafd na de scheiding. Steiner bleef in het nieuws met optredens bij autosportbeurzen en rolletjes als gastcommentator, maar leek zich niet meer bezig te houden met het team waar hij sinds 2016 aan had lopen bouwen.

Tot nu toe. Vier maanden na zijn plotselinge ontslag sleept de Zuid-Tiroler zijn oude werkgever namelijk voor de rechter. Zoals zo vaak draait de zaak voornamelijk om geld.

Geld en glimlach

Volgens de vertegenwoordiging van Guenther heeft Haas verzaakt bepaalde vergoedingen, commissies en bonussen die voor 2023 afgesproken waren uit te betalen. Daarnaast verkoopt het team blijkbaar nog altijd merchandise met Steiner's vrolijke glimlach erop.

Kennelijk was het teveel moeite om dat materiaal te wijzigen na de plotselinge exit van de populaire teambaas. Haas zou zich hierdoor schuldig maken aan een inbreuk op het portretrecht van Steiner.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press