Aston zuigt laatste druppel uit Vantage-uier met GT8

Aston Martin gaat uitmelken tot een kunstvorm verheffen door hun laatste model van de Vantage op te volgen door een aller, nee echt, allerlaatste model. De fabrikant werkt aan een GT8, een extreme versie van de V8 Vantage.

Mocht dit verhaal bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Vorige jaar presenteerde Aston al de GT12 (zie foto), wat de ultieme versie is van de V12 Vantage. De gelimiteerde oplage van 100 stuks was uitverkocht voordat je "best onhandige splitter aan de voorkant"  kon zeggen en blijkbaar zorgde dat voor knipperende dollartekens in de ogen van de marktingmannetjes (m/v) van het Britse merk. Potentiële klanten zijn nu uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de GT8.

Door alle vormen van luxe uit de auto te slopen, moet de GT8 de lichtste Vantage ooit worden. Denk aan een 911 GT3 RS, maar dan met een Brits logo. Het uiterlijk zal sportief ogen dankzij een enorme spoiler en extra dikke diffuser en bumpers. De achtcilinder zal uiteraard een paar pk's meer uitstoten dan de 436 exemplaren die er in de V8 Vantage S zitten. Aston Martin gaat volgens de geruchten 150 exemplaren bouwen en mogelijke kopers zouden het bijzondere model deze week al in het geheim te zien krijgen. 

Het is nog niet bekend wanneer het gewone gepeupel het model onder ogen krijgt, maar wij gokken op een presentatie tijdens het Goodwood Festival of Speed dat van 23 tot en met 26 juni wordt gehouden. Tegen die tijd zal de complete oplage ook al wel zijn verkocht. Dan is het gedaan met de huidige Vantage, want volgens de planning van de Britten moet er volgend jaar een compleet nieuwe versie van de instapper verschijnen.