Zu verkaufen: ultieme oud-vrouwtje-occasion

Te koop: Bentley Mulsanne, altijd van een oud vrouwtje geweest. Normaal een reden om met een grote boog om dit tweedehandsje heen te lopen, maar deze keer gewoon waar. De Bentley was van Queen Elizabeth II.

In 2012 nam de koningin de statige limousine in gebruik, maar we kunnen wel stellen dat de hoogbejaarde alleenheerser geen kilometervreter is. In de twee jaar dat ze Bentley in bezit had, zijn er slechts 5.000 mijlen afgelegd. Waarschijnlijk gebruikte ze voor langere afstanden het vliegtuig, de trein of een stel slaven met een draagstoel. Toch zitten er een paar interessante ritjes bij, zoals het tripje naar Downing Street in december 2012 om voor het eerst tijdens haar 63 jaar durende verblijf op de troon de wekelijkse vergadering van het kabinet bij te wonen. De groene Mulsanne bood hierbij een uitstekende barrière tussen het troonfossiel en het klootjesvolk dat ze mogelijk zou tegenkomen tijdens de rit.

De Bentley was lange carrière gegund, want in 2014 was hij alweer exit en nu staat hij wederom te koop. Op de foto's is te zien dat The Queen blijkbaar hield van een licht interieur met walnoothouten details. De koninklijke invloeden zouden merkbaar zijn aan het feit dat Windsor in het navigatiesysteem staat aangegeven als thuislocatie, maar dat is natuurlijk later gedaan door een slimme autoverkoper.

Feit blijft dat het een stukje koninklijke geschiedenis is en dat het moet het goed doen aan de andere kant van het kanaal, waar zelfs het meest lelijke servies over de toonbank vliegt als er een plaatje van de koninklijke familie op staat. Wij vermoeden dan ook dat de royale vraagprijs van 200.000 Britse pond (250.000 euro) geen enkel probleem gaat vormen voor deze vier jaar oude Mulsanne met blauw benzine in de aderen.