Ecclestone Donald Trumpt er weer op los

Formule 1-fossiel Bernie Ecclestone heeft weer van zich laten horen. De bejaarde baas had even een duidelijke mening over de F1-coureurs. Hij vindt dat de rijders gewoon hun kop moeten houden.

Ecclestone reageerde hiermee op de open brief die de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) eerder uitstuurde. Hierin riepen de coureurs op tot een vernieuwing van het beleidsproces in de F1 en noemden ze het huidige bestuur "verouderd en slecht gestructureerd". Die boodschap kwam aan bij Bernie, die het gerimpelde gezicht is van de huidige beleidsmakers in de koningsklasse van de autosport.

Zoals gebruikelijk reageerde hij met een keiharde tirade, waarbij hij iedereen en diens moeder de schuld geeft van alles. Vooral de coureurs moesten het ontgelden: "Welk belang hebben zij behalve geld uit de sport halen? Ik heb ze nog nooit een dollar in de sport zien steken", zo klaagt hij. "Je gaat met ze dineren en ze betalen nooit de rekening. Ze moeten ook niet mogen spreken. Ze moeten in de auto stappen en rijden." 

Ook de kritiek dat de F1 dankzij een deal met Sky vanaf 2019 niet meer gratis is te zien in Groot-Brittannië wuift hij moeiteloos weg met een flinke dosis commentaar op de sport. "Sky zendt uit aan 25 miljoen mensen die de sport kunnen kijken als ze willen. Het probleem is vandaag de dag of ze dat wel willen", zo redeneert Bernie. "Ik werd afgemaakt toen ik zei dat ik geen kaartje zou kopen voor een F1-race. Wat ik nog steeds niet zou doen. Want ik weet voor de race al wie er gaat winnen, wie er tweede wordt en dat er nauwelijks gestreden gaat worden."

De immer geïrriteerde Ecclestone sluit vervolgens af met een quote zoals alleen hij ze kan maken. "Dus waarom zou ik op de verdomde hoofdtribune willen zitten met mijn vrouw en twee kinderen of iemands anders zijn vrouw?" Hiermee laat de 85-jarige tijdens zijn tirade op de raceklasse subtiel nog even weten dat hij ook jouw vrouw kan afpakken, als het moet. Iets waar zelfs Trump nog iets van kan leren.