Corvette krijgt dikke bochel voor extra ruimte

Speciaal voor iedereen die gecharmeerd is van de Corvette C7, maar wel wat extra bagageruimte kan gebruiken, is er goed nieuws. Verbouwbedrijf Callaway kan de coupe omtoveren tot een shooting brake, zodat er meer zooi mee kan in de sportauto.

Callaway noemt het resultaat de AeroWagon en kan de verbouwing toepassen op elke Corvette C7. De muscle car krijgt een nieuwe carbonfiber opbouw op de achterkant, waardoor de daklijn minder stijl afloopt en er extra ruimte ontstaat. Je zou denken dat het bedrijf hiermee een Amerikaanse concurrent voor de Ferrari FF op de markt heeft gebracht, maar dat feest gaat niet door. Callaway laat weten dat het niet mogelijk is om extra stoelen achter in de sportauto te monteren. Veel meer dan extra ruimte voor je golfclubs krijg je niet.

Geïnteresseerden moeten zelf een Corvette aanleveren en vervolgens nog ongeveer 15.000 dollar bij betalen voor de grote metamorfose. De AeroWagon is vanaf nu te bestellen en de eerste exemplaren zullen eind dit jaar voor het eerst op de highways verschijnen. Callaway verandert verder niets aan de motor, dus het blijft bij deze uiterlijke wijzigingen. Mocht je niet tevreden zijn, dan is de ombouw ook weer compleet ongedaan te maken. Het is zo simpel dat we ons beginnen af te vragen waarom Chevrolet dit nooit zelf gedaan heeft. De vraag naar extra laadruimte in sportauto's zal er ongetwijfeld zijn, want anders had McLaren de 570 GT niet in het leven geroepen.