Nissan GT-R [1.400 pk] zet moeder aller driftrecords

Oh, jouw auto haalt 250 km/u? Cute. D1 GP-driftbaas Masato Kawabata doet dat in zijn opgevoerde GT-R sideways. Sterker nog, hij verbrak het record 'snelste drift' met een snelheid van 305 km/u!

Wellicht ken je het record 'langste drift' uit het Guinness Book of Records; een poepsaaie powerslide van liefst 144 km met een GT86 op een natte baan. Y to the awn. Het record 'fastest vehicle drift' is stukken spectaculairder. Voorwaarden: er moet een drifthoek van minimaal 30 graden worden gehaald, en het record is pas geldig als er minstens over een afstand van 50 meter is gedrift. Een eitje, want als je je bolide eenmaal met 300 km/u dwars hebt leg je die afstand in minder dan een seconde af.

Kawabata verlaagde het zwaartepunt van zijn door Greddy Trust geprepareerde GT-R met behulp van zijn bovenmaatse stalen ballen, maar helaas hebben we nog geen videomateriaal, alleen foto's, van het record dat 31 maart op een landingsbaan in het Emiraat Fujairah neergezet werd. Maar dat is al afdoende om collega en Nippon-fanboy Quid een verse Japanboner te bezorgen. 

Foto's van een rokende GT-R hieronder, maar eerst een klein overzichtje van de vorige recordhouders: