Jaguar SVR: V8 is niet heilig

Jaguar heeft zijn performancelabel SVR nog maar voor een paar modellen gebruikt, maar aangezien de concurrenten hun M- en AMG-badges overal op plakken, kunnen de Britten natuurlijk niet achterblijven. Een dikke achtcilinder is daarbij geen vereiste.

Zowel de Jaguar F-Type SVR als de Range Rover Sport SVR maken gebruik van de dikke 5.0 V8 van het concern. Knalt lekker weg natuurlijk die achtcilinders, maar de motor is zeker niet heilig. "Motorinhoud is niet alles", vertelt Jaguars PR-opperhoofd Richard Agnew, die tevens aangeeft dat de pk-gewichtsverhouding en de vermogensafgifte een veel grotere rol spelen. "En als dat uit kleinere motoren met turbo komt, dan is dat prima zolang ze goed rijden en goed klinken. Ik zie in de toekomst een hele reeks aan opties voor de SVR-modellen."

Het PR-poppetje is sowieso niet heel principieel als het om het relatief nieuwe performance-label gaat. Ook elektrische Jagggs zouden volgens hem best in aanmerking kunnen komen voor de SVR-behandeling. "We hebben aangekondigd dat we met een elektrische auto komen. Ik denk dat elektrische auto's game changers zullen zijn op tet gebied van vermogensafgifte. Hoe een SVR-versie eruit gaat zien? Het zal bloody snel zijn, maar het is nog te vroeg om daar meer over te zeggen." Laten we inderdaad hopen dat het nog even duurt, want voorlopig vermaken we ons nog wel met die dikke V8's.