Beste autofilmchick in nieuwe Fast & Furious

De Fast & Furious-films zijn uitgegroeid van een verhaal over een autocultuur naar oppervlakkige actiefilms waar voertuigen bijzaak zijn. Gelukkig is er nu een goede reden om het volgende deel te zien. Blondmokkel Charlize Theron speelt mee.

De 40-jarige Zuid-Afrikaanse heeft al meerdere malen bewezen dat ze prima uit de voeten kan met films waarin auto's een belangrijke rol spelen. Zo was ze in 2003 al te zien in de remake van het Mini-festijn The Italian Job en wandelde ze vorig jaar nog door de apocalyptische muscle car-woestijn van Mad Max. Die autoliefde komt dus wel goed en met een Oscar en een Golden Globe op de schoorsteenmantel zit het met die acteerprestaties ook wel snor.

De actrice zal overigens niet de vervanger worden van de overleden Porsche-crasher Paul Walker, want ze gaat een slechterik spelen. Dat doet ze naast Jason Statham die net zoals in de vorig film de rol van bad guy op zich gaat nemen. Daarnaast komen natuurlijk ook alle bekende F&F-namen als Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Dwayne Johnson en Tyrese Gibson hun riante salarisstrookje weer opeisen.

Voor de opnames reizen de sterren weer de hele wereld over, want de camera's zullen onder meer rollen in het Amerikaanse Cleveland, het altijd ruwe IJsland en mogelijk New York. De belangrijkste auto's zij  nog niet bekend, maar die zijn de afgelopen films toch steeds minder belangrijk geworden. We kunnen er blind vanuit gaan dat de crew in een paar leuke vierwielers wordt gepropt, maar het zal meer een decorstuk zijn dan een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Het achtste deel van de serie gaat op 8 april 2017 in première en dan zijn we er nog niet vanaf. Nog zeker twee andere delen staan nog in de planning. Hopelijk met meer Theron.