Dit is Ferrari's 'blauwe' Miami livery 

De Scuderia blijf maar teleurstellen met speciale kleurenschema's. Na vlakken geel is het nu de beurt aan een bijzonder vale tint blauw op het bekende rood. 

Dit is Ferrari's 'blauwe' Miami livery 

Met veel bombarie kondigde Ferrari recent een speciale livery aan voor de Grand Prix van Miami. Met een 'blauw' kleurenschema wilde de Scuderia de nauwe band met de Verenigde Staten aanhalen.

Daarbij werd verwezen naar de kleuren van North American Racing Team, de formatie van Ferrari's Amerikaanse importeur Luigi Chinetti. NART zette tussen 1958 en 1982 Ferrari's in bij divers kampioenschappen, en mocht in 1964 zelfs even het F1-team runnen in Amerika en Mexico na een ruzie tussen Enzo Ferrari en de FISA. Toevallig kwam de kleur ook nog even goed uit voor nieuwe titelsponsor Hewlett-Packard.

Viltstift

Helaas heeft Ferrari - zoals we inmiddels van ze gewend zijn - niet het lef gehad om echt door te pakken met het blauw. In plaats van een echte NART-hommage moeten we het doen met de standaard livery die door een verveelde scholier ingekleurd is met een set vaalblauwe viltstiften. In combinatie met de witte vlakken en logo's van HP levert dat een niet bijzonder aantrekkelijk kleurenschema op.

Benetton-pakken

De nieuwe streepjes worden voor Miami vergezeld door een set lichtblauwe pakken voor Carlos Sainz en Charles Leclerc. De overalls zijn een verwijzing naar de standaard lichtblauwe pakken uit de jaren '50 en '60, maar doen in onze optiek vooral denken aan de kleuren van Benetton rond het millennium.

Al met al is het dus weer een perfect gefaalde lancering van een speciaal kleurenschema, precies zoals we van de Scuderia mogen verwachten.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari