Verstappen: 'Latifi krijgt in het geheim levenslange voorraad Red Bull'

Max heeft met vuur gespeeld de meest controversiële Grand Prix van de afgelopen vijftien jaar maar weer eens naar voren te halen. In een gaming livestream reageerde de Nederlander lollig op een vraag over een van de hoofdrolspelers van dat weekend in Abu Dhabi 'King' Nicholas Latifi. 

Verstappen: 'Latifi krijgt in het geheim levenslange voorraad Red Bull'

Het is inmiddels al 872 dagen geleden, maar de seizoensfinale van 2021 wil maar niet uit het nieuws verdwijnen. De omstandigheden en effecten van de controversiële race worden meestal in Britse of aan Mercedes-gelieerde kringen opgerakeld, maar in dit geval hebben we een uitzondering. Bij een recente gaming livestream deed namelijk niemand minder dan Max Verstappen een duit in het zakje.

Gratis Red Bull

In een livestream werd Verstappen door simracer Ian Porter (alias Crimsix) gevraagd of de Nederlander ooit nog gepraat had met Nicholas Latifi, de legende die met zijn crash de allesbepalende safety car situatie veroorzaakte in Abu Dhabi.

Max antwoordde ontkennend, maar voegde er nog even een ludieke uitspraak aan toe: 'Ik denk dat hij in het geheim zijn gratis voorraad Red Bull krijgt'.

De context

De grap van Max is een verwijzing naar een bekende uitspraak van RBR-chef Christian Horner vlak na de beruchte race. Horner grapte destijds dat hij Latifi bijzonder dankbaar was voor zijn klapper, en dat de Canadees een levenslange voorraad Red Bull zou mogen verwachten. Verder dan een lolletje ging het uiteraard niet.

De context rond de opmerking van Verstappen zal door social media echter hoe dan ook verloren gaan, zeker in de kringen die aan de andere kant van het verhaal staan. De storm bij #TeamLH en aanverwanten zal ongetwijfeld weer bijzonder intens zijn.

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool